Poker i Norge

Pokerens historie her til lands

Siden pokeren slo inn som en folkesport her til lands, så har den faktisk vært ulovlig her til lands. Så gammeldagse vi har vært her til lands, så var vi faktisk i 2015 et av de siste landene i verden som godtok poker som et ferdighetsspill. Det tok oss en årrekke, og fortsatt er vi ikke på det nivået som er ønsket av oss. I dag kan vi bare spille i vennelag og for mindre beløp. Selv om poker ble

anerkjent som ferdighetsbasert her til lands, så er fortsatt ikke loven liberal nok til å arrangere for eksempel NM i poker. Hvert eneste år siden mesterskapet ble opprettet, har nordmenn måtte vende snuta til utlandet. Dublin har vært endestasjonen for nordmenn når det gjelder norgesmesterskapet i poker, og dette er naturligvis veldig synd. Selv om vi har kommet lengre enn hvor vi var i starten, så er det fortsatt mye arbeid å gjøre for å bringe poker fremover her i Norge!

Hvem spiller egentlig poker?

Ofte kan en gjøre seg opp en mening om de som spiller enkelte spill eller holder på med enkelte idretter. I en utvalgt gruppe ser du fort hvem som spiller videospill og hvem som holder på med fotball. I den samme gruppa ville det derimot vært helt umulig å velge ut hvem det er som spiller poker. Før i tiden var det kanskje en faktor du kunne bestemme på, og det var kjønn. I dag deltar derimot kvinner i poker, da både i NM og turneringer verden rundt. Blant annet ble det nylig arrangert en profesjonell turnering i Bucuresti der kvinner hadde sin egen åpne turnering. Det er også et godt poeng at mesteparten av poker-spillingen her til lands har foregått over nettet de senere årene. Siden nettet og spillselskapene slo til tidlig på 2000-tallet, så har poker på nett nærmest blitt en folkesport å regne. Med så mange som skjuler seg bak PC-skjermen, så er det uten tvil vanskelig å bestemme seg for nettopp hvem det er som faktisk spiller poker her til lands. Det kan være alt fra den yngre herremannen i gata til den eldre damen som går tur med hunden!

Poker på lang sikt

Selv om vi uten tvil har gått noen viktige steg fremover, så er det uten tvil slik at vi trenger å jobbe mer med liberaliseringen av poker. Først og fremst må linjene tegnes et helt annet sted enn i dag, og folkebevegelsen som står bak poker må sørge for at de blir hørt. Siden majoriteten av nordmenn er positive til poker og vi lever i et fritt demokrati, så bør det med tiden være rimelig enkelt å oppnå resultatene som er ønsket. Dessuten trenger en ikke se lenger enn til NM i poker for å forstå hvor ufattelig trist det er at vi ikke har dette på norsk jord. Det er tross alt et mesterskap, og vi har allerede fastsatt ved tidligere rettssaker at poker er et ferdighetsspill. Da er det synd at politikerne ikke enda har innsett dette til det fulle. Allikevel går ting fremover, og før vi vet ordet av det, så har vi et NM i poker på norsk jord. Jo flere som slenger seg på folkebevegelsen og koser seg med dette spillet, jo større er sjansene for at våre drømmer innen pokermiljøet endelig blir oppfylt!