Poker for alle

Poker er et spill I fremgang, og bade på nett og rundt i de tusen hjem koser mennesker i alle myndige aldre og samfunnslag seg med hyggelige og spennende pokerlag. Forholdsvis nytt og i aller høyeste grad populært, er poker er kortspill der alle kan delta.

Poker er for alle

Poker har uten tvil tatt det norske folk med storm, og de siste årene har det blitt arrangert NM i poker blitt arrangert rundt i Europa. Bakgrunnen for at dette mesterskaper arrangeres i utlandet er at poker blir regnet som hasardspill i Norge, og dermed er ulovlig, men det løsnes stadig på regelverket.

Da mesterskapet ble arrangert i Dublin i 2016 var det rekordoppmøte av kvinner, og flere av disse var med på å prege konkurransene. Fra tidligere har poker kanskje vært synonymt med eldre menn i røykfylte lokaler, men den tiden er så absolutt forbi!

Poker har kommet ut av bakrommene i de brune barene og ut i rampelyset hvor det skapes stjerner på linje med populære idretter.

Fra gangster til glam

Som nevnt var poker tidligere stort sett forbeholdt menn i salonger og brune barer. Det er knapt en film som omhandler cowboyer eller gangstere som ikke har minst en scene hvor det spilles poker, røykes sigar og nytes brunt brennevin fra ikke helt rene glass. Fem kort deles ut, sedler og mynter skyves ut på bordet og skytingen starter.

Av dagens oppvoksende generasjoner forbindes poker med noe ganske annet. I Norge er Aylar Lie og Petter Nortug noen av de største navnene, mens internasjonale stjerne har image og personlighet som ikke står tilbake for de fleste andre pop- eller idrettsstjerner.

Det er utallige nettsider og annen litteratur som omhandler taktikk og strategier, biografier og historie, og det er ingen grunn til å tro at “hypen” kommer til å minske fremover. Poker har kommet ut og har kommet for å bli!