Kvinner med på pokerens oppgang

I århundrer har kvinner stått på utsiden av de fleste idretter. Det er ikke til å skyve under en stol at vi simpelthen ikke interesserer oss like mye for kvinnefotballen som for herrefotballen her til lands. Dette er synd, men en realitet som kommer som følge av de fysiske forutsetningene. Gjennom årene har sidestillingen av kvinnen i hjemmet simpelthen ført til så store fysiske ulikheter at folk er mer ihuga når det gjelder herreidretten. Dette er derimot bare for idretter som krever denne fysiske biten. I for eksempel poker er kvinnene på full vei inn, grunnet deres eminente mentale forutsetninger.

Sporten der kvinner kan dominere?

Poker er virkelig en sport der kvinner kan dominere. Her er det verken kamp om å være raskest, sterkest eller smidigst. I stedet tevler utøverne om hvem som er best mentalt skikket til å lese andres kroppsspråk. Naturligvis vil gode hender være viktige innimellom, og dette er ren og skjær flaks. Men over tid vil det mentale instinktet knyttet til hvem som lyver og hvem som faktisk har en god hånd være helt uvurderlig for deg som spiller. Her har kvinner en stor fordel i at de kan lese andre bedre enn det menn kan. Det er engang for alle fastslått, og dermed kan det konkluderes med at kvinner har store muligheter innen poker.

Rekordoppmøte av kvinner

Rekordene har kommet på rekke og rad når det gjelder kvinner og poker. I poker-NM i Dublin i 2016 kom rekordmange kvinner til mesterskapet i poker for å tevle mot den eldre garden av menn. Disse kvinnene deltok i både en eksklusiv kvinneturnering og hovedturneringen. Ved å sparke godt fra seg, så satte de varige spor som vil være gode å følge i for kvinner i flere år fremover.

Unibet med en revolusjon

Disse vibbene har spredd seg i samfunnet, og i 2018 ble det spilt Unibet Poker på deres turnering i Bucuresti. Her deltok kvinnene i sin egne åpne turnering på lik linje som menn har gjort i lang tid. Dette markerer et fantastisk fremskritt for likestillingen, noe som for eksempel har blitt presset opp av QueenRules, en kampanje for at kvinner skal bli mer delaktige i kortspill. Selv om pokerturneringene mest sannsynlig aldri vil gjøre dronningen til mer verdifull enn kongen, så er det i hvert fall et godt initiativ på veien.

Slutt på en era

Kvinnene er altså for full gang på vei inn i poker med et braksmell! Det er nå slutt på en era hvor menn var de eneste som vant, og i grunn de eneste som deltok. I årene fremover vil det nok være mange flere kvinner som tar steget opp og vinner de store turneringene.

Vær med på reisen!

Dersom du er en kvinne som liker å stå opp for likestillingen, så kan det å melde deg på en pokerturnering være et ypperlig alternativ. Kvinner er i større og større grad med her, og du bør ikke være redd for å melde deg på. Det er ikke det samme mannsdominerte miljøet det en gang var, og dessuten er det helt rått når kvinner utfordrer stereotypene. Dersom du føler at du har en mental fordel, så kan du vel bevise det i konkurranse med mennene? Meld deg inn i kampen om en sport som mennene har hatt enevelde over i flere tiår!