Turen går til København

Jeg har nettopp vært i København og det falt i smak. Dit drar jeg gjerne igjen.

  • Yrende folkeliv på torget.

    Yrende folkeliv på torget.

  • Soldat som holder vakt ved AmalienBorg slott.

    Soldat som holder vakt ved AmalienBorg slott.

Byen har mange severdigheter, butikker, restauranter og underholdning. Nedenfor har jeg skrevet om hva man kan oppleve og gjøre i København.

Overnatting

I København finner man hoteller i alle prisklasser, enten i sentrum eller litt utenfor. På Hotel København Admiral bor man godt med delikate rom i forskjellige prisgrupper. Velger man litt finere rom så får man ett rom med god plass, god utsikt gjennom store vinduer og hems. For de som ikke vil bo på Hotell så kan man leie en leilighet gjennom www.visitdenmark.com.

Severdigheter

En ting man må gjøre i København er å besøke det Kongelig slott Amalienborg. Her bor den Danske Kongefamilien i en av de flotte bygningene i Rokokko stil. Slottet er bevoktet av soldater i tradisjonelle uniformer med pelslue. Pass på å være der før kl 12.00 på formiddagen. Da er det vaktskifte. Men vær ute i god tid om du vil ha en god plass, det er mye turister.

København er omgitt av vann så det kan være fint å ta en båt tur og se byen fra sjøsiden. Ved kanalen på nyhavn er det guidede turistbåter som koster 60 kr for en times tur.

Det finnes også en veldig spesiell kino som heter Tyco Brahe Planatarium. Der man kan blant annet se en film om stjerner og planeter. Man sitter godt tilbakelent og taket er en stor skjerm. Det er en veldig spesiell opplevelse og man får følelsen av å være i verdensrommet.

I Københavns by museum kan man følge byens utvikling gjennom århundrende. Entre 20 kr. Fredag gratis.

Shopping

Man kan ikke være i København uten å shoppe. Denne byen er perfekt for shopping. Her finner man alt man kan tenke seg. Går man i Strøget er det butikker på rekke og rad. Går man litt utenfor sentrumskjernen kan man finne små koselige butikker med det lille ekstra. På torg og åpne plasser kan man også få kjøpe håndlagde varer og antikviteter.

Mat og drikke

Man kommer ikke til å sulte i København for her er det mer enn nok av god mat og drikke for enhver smak. På restauranten Salt som ligger ved Hotel Admiral får man en god middag eller lunsj. Er været bra er det fint å sitte ute i hagen og nyte utsikten mot kanalen. Får man lyst på en dessert så er Coupe of Denmark å anbefale. Da får man en stor skål med store, søte jordbær med hjemmelaget is.

Langs Nyhavn finner man kaféer og restauranter så langt øye kan se. Om kvelden er det yrende folkeliv her. Når solen skinner så er det fint å sitte ute og nyte maten og få med seg folkelivet og utsikten mot kanalen. Barbar Bar en en hyggelig kaffe hvor man kan spise en deilig lunsj. Maleriene man ser på veggen er til salgs. Tante T er et lite te-hus og butikk i ett. Man får følelsen av å være i mormors hus når man er her.

Vil man spise typisk dansk mat så kan man ta en tur til Traktørstedet Rosenborg. Her har de også fiskeretter for de som vil ha det. På kafé Cats kan man nyte en god cocktail mens man lytter til 90 talls musikk. Her går både ung og gammel og er et populært sted. Man får også kjøpe middag her fra 90 kr og oppover. På Cafe Europa får man gode cappuccino. Her har de også vunnet flere priser.

Transport

I København er det både metro og S-toget. S-toget er en blanding mellom metro og tog. Å ta metroen er en opplevelse i seg selv om man får plass helt framme. Toget er nemlig uten fører og får man plass helt framme så har man god utsikt. Etter en lang og sliten dag i Københavns gater så kan det være godt å ta en sykkeltaxi tilbake til hotellet. Sykkeltaxi finner man overalt i sentrum og det er en opplevelse i seg selv.

Sykkelglade turister kan også låne gratis sykkel som står parkert ved severdigheter, torg og andre steder. Det er veldig populært blant turister. København er lagt godt til rette for syklende med store og fine sykkelveier. Det er ikke bare turister som sykler, man ser syklende Københavnere overalt. Tar man bussen så betaler man 21 kr og kan da reise så mye man vil for billetten innen en time.

En by med sjarm

Andre ting som er verdt å få med seg i København er Kongens have. Det er en stor park med benker og gressplen. Ett populært møtested. Når solen skinner er det fint å ta med seg en god lunsj og nyte den i parken. Gå heller ikke glipp av Gråbrødretorv. Ett torg med brostein og bygninger i alle farger. Mange koselige utekaféer.

Det som fascinerte meg mest i København var følelsen av å være i en by med sjarm når jeg så syklende københavnere overalt, flotte tre båterlangs kanalen og det enkle liv. Københavnere er veldig sosiale og setter seg ned overalt, nyter en medbrakt øl og mat.


Comments

comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *